Guro Olsdotter Gjøl

Guro Olsdotter Gjøl arbetar med universums storhet genom att undersöka dess mest oansenliga beståndsdelar. Utställningen Praktisk fysik består av en serie arbeten som på olika sätt förhåller sig till tid. Tid tänkt både som erfarenhet och rymd.

Genom att uppehålla sig vid påtagligt tidskrävande och omständliga experiment med alldagliga föremål och fenomen, låter konstnären en diktad verklighet träda fram. En fiktion till synes mer reell och faktisk än den som gestaltas. En slags grundämnenas mimikry eller metafysik.

På Rehab-Shop prövar Olsdotter Gjøl förhållandet mellan materia och tomrum genom såväl tecknandets som det skulpturalas praktik. Gestaltningen bärs av diskreta förskjutningar där en fysisk verklighet och föreställningarna om den upprättas i dialog med utställningsrummet.

Guro Olsdotter Gjøl er utbildad vid Kunstakademiet i Trondheim, Norge och Akademin Valand, Göteborg. Hon bor och arbetar i Göteborg. Utställningen genomförs med stöd av Göteborgs stad Kultur, Skup Palet och VSA-Sverige.

Vernissage fredag 7 februari 17-21
Öppettider: onsdag – torsdag 13-16, lördag 12-16
(Övriga tider efter överenskommelse)

Utställningen pågår till lördag 22 februari