Dip to Black

Sara Lännerström (SWE), Jesper Norda (SWE)

Det är mycket länge sedan. När det svarta var riktigt svart och det grå var vackert och släppte igenom ljus. En man sover i ett litet hus nära vattnet. I sluttningen ner mot sjön har någon lagt stenar i rader som bildar terrasser. Mannen vaknar tidigt och tänker på olika frön han ska så. Vattnet är mörk och berget bakom huset kallt.

Dip to black är en term som används i videoredigering. En svart ruta. Ett sätt att byta scen när man berättar en historia.

Hey, it’s Enrico Pallazzo 20 februari – 6 mars 2010
Vernissage lördag 20 mars kl 17 – 23

Öppet: tis – fre: 14 – 18, lör – sön: 12 – 16

Jesper Norda (f. 1972) har sin bakgrund som musiker men ungefär halvvägs in i utbildningen till tonsättare växlade han över till bildkonsten. År 2002 tog han sin magisterexamen vid Konsthögskolan Valand. Allt sedan dess har han dock arbetat parallellt med musik och bildkonst. Båda lika konstnärligt konsekvent. I bildkonsten expanderar den konceptuella grunden i enkla rumsliga ingrepp av ljud, objekt, text eller ljus, ibland kopplat till populärkultur ibland till rent subjektiva erfarenheter. – Bengt Olof Johansson, ur katalogtext Tystnadens mittpunkt, Kalmar Konstmuseum

Senaste utställningar:
Tystnadens mittpunkt, separat, Kalmar Konstmuseum
Heart of the matter, separat, Sandvikens konsthall

Kommande:
Ta plats, grupputställning, Kulturhuset Stockholm, mars 2010

Sara Lännerström (f. 1975). Bor och arbetar i Göteborg. Examinerades från Konsthögskolan Valand 2005 och har sedan dess arbetat med både med film och installationer/skulptur. Det fysiska materialet spelar alltid en särskild roll i hennes konstnärskap. Hon har de senaste åren gjort ett en del kortfilm och är visuell artist i gruppen Echodeck.

Senaste utställningar/framträdanden:
Filmfestivalen, Göteborg med Echodeck

Kommande:
Pluto, Stockholm med Echodeck, feb 2010
Plan_d, Düsseldorf, maj 2010

Dip to Black